Massagepraktijk in het Radboudumc

Soorten Behandelingen

Toelichting per massage, praktische werkwijze, bij welke klachten, door wie

Stoelmassage

Bij een stoelmassage zit je in een speciale ergonomische stoel. De stoel is ideaal om uit te rusten en je te laten masseren. Je rug, nek, hoofd maar ook armen en handen kunnen eenvoudig behandeld worden. In Ruimte voor Massage zijn stoelmassages een volwaardige massagebehandeling, die worden gegeven vanuit Chinese en natuurgeneeskundige principes. Verfrissend en ontspannend tussen de werkzaamheden door. En geschikt voor mensen die niet op een mat of massagebank kunnen of willen liggen.

Praktisch: een stoelmassage wordt over je kleding gegeven.

Bij welke klachten

KANS klachten (Klachten van Arm, Nek, Schouders), hoofdpijn, nekpijn, rugklachten, last van schouders, armen en handen.

Wie

Lotty, Margot – stoelmassage

* Je wordt doorgestuurd naar onze agenda site.

Shiatsu

Shiatsu is een Japanse massage. Karakteristiek is het ‘lage’ werken op een mat op de grond. Dicht bij de aarde, down to earth;). Het kan ook op een massagestoel-, of tafel. Shiatsu is niet alleen rustgevend en aardend, maar ook ontkrampend, voedend en versterkend. Het zoekt energie en laat deze weer stromen. Het brengt je “thuis in je lichaam”. De massage is verder herkenbaar aan het nauwgezet inleunen en masseren met lichaam, handpalm, druk met duim(-en), elleboog of knie.
Shiatsu richt zich op massage van huid en spierweefsel maar ook van bijvoorbeeld organen in de buik. Dit wordt gecombineerd met energetische- en acupunctuurpunten en rotaties en strekkingen van ledematen en meridianen. Shiatsu geeft Rust & Ruimte.

Praktisch: met kleding aan lig je op de buik, rug of zij. Shiatsu wordt in Ruimte voor Massage gegeven op de mat, massagebank of massagestoel.

Bij welke klachten

Klachten aan het bewegingsapparaat, (chronische) pijn- en spanningsklachten, stijfheid of juist ‘leegte’, onrust, stress, rugklachten, spijsverteringsklachten of buikpijn.

Shiatsu therapie kun je ook inzetten bij herstel na ziekte, burn-out, emotionele en mentale onrust, migraine, revalidatie, blessures, orgaan problematiek, menstruatieklachten en fysieke of psychische stress. 


Zie voor meer achtergrondinformatie onze pagina “ Waarom massage(therapie)

Wie

Ursi – Shiatsu massagetherapie bij alle klachten op lichamelijk en/of psychisch vlak w.o. pijn, ontstekingen, long-covid, stress en emotionele instabiliteit.
Margot – Shiatsu massage- en therapie in combinatie met tuina technieken.
Lotty – Shiatsu massage- en therapie op mat en stoel

* Je wordt doorgestuurd naar onze agenda site.

Tuina

Tuina [spreek uit twie-nah] wordt ook wel Chinese fysiotherapie of sportmassage genoemd. Het is een dynamische techniek met druk, wrijving, kneding en ‘plukken’. Daarbij worden ook acupunctuurpunten en meridianen behandeld. Pijn kan ontstaan door stagnatie van energie, een slechte energie verdeling, emotionele of fysieke overbelasting of bijvoorbeeld een gebrek aan ‘krachtig bloed’. Tuina helpt om pijn te lokaliseren, in beweging te brengen en vrij te maken.

Praktisch: tuina wordt binnen Ruimte voor Massage aangeboden als stoelmassage, deel-of lichaamsmassage op de massagebank en ingezet bij shiatsu(therapie). De massage is op de blote huid of met een tussenstof.

Bij welke klachten

Spierpijn, stijfheid, klachten aan het bewegingsapparaat, pijnklachten, spanning of verkramping, hoofdpijn, stress, buikpijn, rugklachten, KANS (Klachten van Arm, Nek, Schouders), klachten van handen of vingers.

Zie voor meer achtergrondinformatie onze pagina “ Waarom massage(therapie)

Wie

Margot – stoelmassage, deelmassage en lichaamsmassage met een shiatsu-tuina combinatie

* Je wordt doorgestuurd naar onze agenda site.

Deelmassage en lichaamsmassage

Bij deze massage lig je op de massagebank en word je gemasseerd met olie. Afhankelijk van je vraag wordt een deel van je lichaam gemasseerd (bijvoorbeeld hoofd, rug, benen, voeten, armen en/of handen) of je hele lichaam. De manier van werken hangt af van de klacht, dat wat er ontstaat tijdens de massage en van de werkwijze van de massagetherapeut.

Praktisch: je ligt op de massagebank en wordt gemasseerd op de blote huid.

Bij welke klachten

Bij pijnklachten, spanningsklachten, blessure, spierklachten, verminderde souplesse van fasciae/bindweefsel, triggerpoints, slechte doorbloeding of weinig contact hebben met je lichaam.

Wie

Margot – deelmassage, lichaamsmassage

* Je wordt doorgestuurd naar onze agenda site.

Voetreflexologie

Bij deze Voetreflex behandelingen wordt de westerse en oosterse reflexologie gecombineerd. Het wordt daarom ook wel VoetreflexPLUS genoemd. Voetreflextherapie werkt met de stand, tonus (spierspanning), kleur, huid, vochtigheid en beweeglijkheid van voeten en tenen en reflecteert op weefselspanning en gevoeligheid in specifieke reflexzones. Voeten staan letterlijk aan de basis van een rechtopstaande houding. Ze dragen het hele lichaam en zijn als een afdruk van de lichamelijke en emotioneel-mentale gesteldheid. Voetreflex massage maakt gebruikt van deze ‘voetenkaarten’.  Ook als je geen duidelijke klachten hebt kan een voetreflexmassage je verrassen of je rust brengen omdat energie uit het hoofd naar de voeten gaat en je steviger ‘in je schoenen’ komt te staan.

Praktisch: je ligt op de massagebank en je voeten, onderbenen en knieën worden gemasseerd.

Bij welke klachten

Stress, gewrichtspijn, rugklachten, orgaan(systeem)klachten, hormonale wisselingen, spanningsklachten.

Zie voor meer achtergrondinformatie onze pagina “ Waarom massage(therapie)

Wie

Margot – voetreflextherapie

* Je wordt doorgestuurd naar onze agenda site.

Massage aan bed

Bij ziekte kan je het gevoel hebben uit elkaar getrokken te zijn, vervreemd van je lichaam, ‘ontheemd’. Als je ernstig ziek bent (geweest) kan het moeilijk zijn om je lichaam te vertrouwen. Dat het lastig is om je te ontspannen, te voelen wat er in jezelf gaande is, pijn of schrik los te laten. Een massage is een uitnodiging om met je aandacht naar binnen te gaan en terwijl je wordt gemasseerd hierin een nieuwe weg hier te vinden. De behandeling is gericht op het ervaren van ondersteuning en vertrouwen in je lichaam, hart en geest.

De behandeling is  afgestemd op het energieniveau van jou als patiënt. Hier geldt: liever twee keer een korte massage dan één te lange massage. De consulttijd is inclusief kennismaken, installeren, bed of stoel afstellen, behandelen en afronden.

Wie

Margot – massage aan bed, voetreflexologie
Ursi – shiatsu massage

* Je wordt doorgestuurd naar onze agenda site.

Energetische voetreflex massages

Energetische massagebehandelingen worden ingezet als je fysieke energielevel erg laag is of om verbinding te maken met het energieveld om je heen. Bij energetische massages gaat het niet zozeer over stagnatie of pijnklachten maar over aanraking van je fysieke lichaam met haar ziels-bewustzijn en spirituele kwaliteiten. De behandelingen kenmerken zich door lichte aanraking met spirituele intensiteit.
De soorten massages zijn: hand-voetmassage; chakra- , polariteit-, lemniscaat-, of metamorfose massage.

Bij welke klachten

Bij verzwakking en ernstige ziekten zoals kanker of auto-immuunziekten. Of problemen bij veranderingsprocessen zoals de overgang, trauma, bij verslaving, concentratieverlies, eenzijdige klachten (bv alleen aan de bovenzijde, of linkerzijde van het lichaam), overactief zenuwstelsel, verstoorde werking van hormoonklieren in relatie tot de 7 hoofdchakra’s.

Wie

Margot, – voetreflex massage

* Je wordt doorgestuurd naar onze agenda site.

Massages tijdens evenementen

Massages zijn ook op andere locaties te geven. In de buitenlucht, in een tent of congreshal, bij symposia. Ook als aanvullend aanbod bij open dagen, tijdens evenementen of bij personeelsuitjes. Verder zijn we inzetbaar in de pauze bij trainingsdagen of heisessies. Lijkt je dat wat of wil je even sparren? Wij zijn flexibel en denken graag met je mee! Laat je vraag of idee horen via info@ruimtevoormassage.nl en we nemen snel contact met je op.

Stoelmassages op de afdeling voor (jouw) medewerkers

Onze ervaren stoelmasseurs geven ook stoelmassages op de afdeling. Incidenteel of structureel (abonnement 4x per jaar). We komen naar je afdeling toe met onze massagestoel en masseren een of meerdere dagdelen ter plekke. Wij werken met korte lijnen en brengen zelf de meeste praktische organisatie en administratie in. Vind je dat jij en je team dit wel verdiend hebben? We zullen je niet teleurstellen, velen gingen je al voor;) . Neem als teamleider, bedrijfsleider of manager contact op met Ruimte voor Massage en we bespreken je wensen en mogelijkheden. Stuur hiervoor een email naar info@ruimtevoormassage.nl.