Massagepraktijk in het Radboudumc

Het team

Met dit massageteam staan we op de bres om persoonlijke aandacht en gezondheid te stimuleren in de gezondheidszorg. Radboud medewerkers, patiënten, mantelzorgers en alle andere bezoekers van het ziekenhuis kunnen op ons rekenen!

Margot Reker

In 2013 verhuisde ik naar Nijmegen, ging samenwonen en startte in een nieuwe baan als project assistent op de afdeling hematologie in het Radboudumc. Naast mijn werk wilde ik een leuke cursus doen. Ik dacht aan een schildercursus, in lijn met mijn achtergrond als HBO-kunstzinnig therapeute beeldend. Gestoeld op Antroposofische geneeskunde. Daar op de Hogeschool in Leiden werd mijn interesse in leren en filosoferen over ziekte en gezondheid gewekt. En ontdekte verschillende antwoorden op ziekte vanuit de (westerse) natuurgeneeskunde en de reguliere gezondheidszorg.

Maar ik wilde wat anders koos voor een cursus shiatsu massage bij bij Qing Bai. Met praktijk en theorie vanuit de Traditional Chinese Medicine (TCM). Het bleek boeiend en ingewikkeld. Ik ging door naar de opleiding shiatsu therapie (later aangevuld met tuina massage). We leerden werken met acupunctuurpunten, meridianen, diagnostiek, pathologie, de leer van orgaansystemen en de elementen. Een bijzondere puzzel;).

Mijn massagebehandelingen zie ik als reizen in een landschap. Jouw lichamelijk landschap. Met spierknopen als een dam in een rivier, hete wind in een zere keel, een koud moeras met kramp in de dikke darm, voedend bloed in je hoofd, een eb en vloed beweging die je longen sterkt. Dit kun je voelen tijdens maar ook tot een paar dagen na de behandeling. Het lijkt wel poëzie! Ware het niet dat in de TCM Wind, Koude, Dikke Darm, Qi stagnatie, Bloed daadwerkelijk parameters zijn van diagnose en behandeling. De metaforen staan voor pathogenen, lichaamsweefsels, emoties en dynamiek binnen de elementen, orgaansystemen en hun geestelijke kwaliteiten.

In 2020 startte ik de opleiding VoetreflexPLUS therapie bij Total Health. Een driejarige natuurgeneeskundige opleiding over westerse en oosterse reflexzones op de voeten. Dat betekent behandelingen met voetreflex massages in combinatie met meridiaanmassage, acupunctuur- en 5-elementspunten. Zo komen verschillende stromingen samen en ontstaat een kleurig pallet aan mogelijkheden voor therapeutische massages.

Je kunt bij mij terecht voor stoelmassage, lichaamsmassage, voetreflexologie, shiatsu en shiatsu-tuina therapie.

Lotty Luiten

Mijn naam is Lotty Luiten
Mijn lievelingsmotto is ‘Every body deserves a massage’. Ieder mens voelt zich het meest prettig in een ontspannen en soepel lijf, zonder pijn, stramheid en blokkades. In die zin gun ik ieder mens een massage.

Zelf kwam ik al vrij jong in aanraking met shiatsu. Het maakte destijds diepe indruk op mij. Ik had in die tijd veel fysieke spanning en was afgesneden van mijn gevoel en lichaam(sbewustzijn). Shiatsu ervoer ik als een zachte benadering, terwijl het toch stevig kon zijn. Het probeerde niets te forceren, maar het hielp mij met precies de juiste druk mijzelf te voelen. Het voerde als het ware een gesprek met mijn lijf, met respect voor hoe ik op dat moment was. Het gaf mij de rust en ruimte te voelen, zowel op fysiek als op emotioneel niveau. Tegelijkertijd zette het veel in beweging.

Niet iedereen hoeft natuurlijk shiatsumasssage te ervaren zoals ik het deed, het kan ook gewoon een heerlijk ontspannende, verkwikkende massage zijn en/of je helpen bij een bepaalde fysieke of emotionele klacht. Hoe je het ook ervaart met veel plezier en liefde geef ik deze.

Shiatsu wordt over de kleding heen gegeven op een massagestoel of op een futon (een speciaal matras). Shiatsu is nauw verwant aan acupunctuur, tijdens de massage maak ik gebruik van mijn handpalmen, duimen, vingers, ellebogen en knieën om te werken op meridianen en acupunctuurpunten. Ook rotaties van gewrichten en strekkingen van spieren kunnen onderdeel van de behandeling zijn. Klachtgerichte behandelingen komen in aanmerking voor een (gedeeltelijke) vergoeding vanuit de aanvullende zorgverzekering.

Kan jij wel wat zelfzorg en ontspanning gebruiken of heb je last van een bepaalde gezondheidsklacht? Gun jezelf (of een ander met een kadobon) de weldaad van een shiatsumassage!

Ursi Hondtong

Multidisciplinair therapeut voor pijn en welzijn

In de Praktijk voor Welzijn en Pijn – UrsiHondtong.eu in Leuth kun je terecht voor therapeutische behandeling van uiteenlopende klachten op lichamelijk en psychisch vlak; methoden als Shiatsu en EMDR worden doelgericht ingezet, als ook coaching bij stress- en burn-out. Daarbij kunnen voeding-, leef- en beweegadvies worden gegeven om je te helpen met duurzame verbetering van jouw welzijn.

Binnen de Ruimte voor Massage geeft Ursi met name de therapeutische Iokai Shiatsu-behandelingen. Deze kunnen zowel op de behandeltafel als traditioneel op de futon (op de grond) worden ontvangen. Ze werkt op een breed scala aan ziekten en symptomen op fysiek, mentaal en emotioneel gebied. Pijn en welzijn staan daarbij centraal. Specialisaties zijn o.a.: (spier)spanning, klachten aan het bewegingsapparaat, ontstekingen, long-covid, migraine, stress- en burn-out, traumaverwerking, zelfbeeldproblematiek en mentale- en/of emotionele instabiliteit.

Ursi combineert in twee decennia opgedane HBO+ kennis en ervaring op westers medisch- en psychosociaal vlak met Traditionele Chinese Geneeswijzen; Uitgaande van klachten, wensen en mogelijkheden van de cliënt wordt een individueel behandelplan gemaakt en uitgevoerd. Ursi legt graag de ‘wat lastigere puzzels’. Ze werkt daarbij nauw samen met de cliënt, eventuele andere behandelaars en zet waar nodig samenwerkende specialisten in. UrsiHondtong.eu wordt (deels) vergoed via aanvullende verzekeraars. Ze is ‘Aantoonbaar Beter’ gecertificeerd; Praktijken met dit keurmerk meten effectiviteit van de behandelingen (digitaal) en maken deze inzichtelijk. Zo kunnen cliënten en therapeut de voortgang van de behandeling beoordelen en zo nodig daarop anticiperen. EviCare cliëntensoftware garandeert daarbij veilige opslag en transport van data.Ursi Hondtong is o.a. Iokai Shiatsu® Therapeut, BATC Natuurgeneeskundig Therapeut, EMDR Master Practitioner, Master Stress&Burn-out Coach® en Voedingsdeskundige i.o. Ook is ze HBO gecertificeerd en nageschoold in Westerse Medische- en Psychosociale Basiskennis.

Massages tijdens evenementen

Massages zijn ook op andere locaties te geven. In de buitenlucht, in een tent of congreshal, bij symposia. Ook als aanvullend aanbod bij open dagen, tijdens evenementen of bij personeelsuitjes. Verder zijn we inzetbaar in de pauze bij trainingsdagen of heisessies. Lijkt je dat wat of wil je even sparren? Wij zijn flexibel en denken graag met je mee! Laat je vraag of idee horen via info@ruimtevoormassage.nl en we nemen snel contact met je op.

Stoelmassages op de afdeling voor (jouw) medewerkers

Onze ervaren stoelmasseurs geven ook stoelmassages op de afdeling. Incidenteel of structureel (abonnement 4x per jaar). We komen naar je afdeling toe met onze massagestoel en masseren een of meerdere dagdelen ter plekke. Wij werken met korte lijnen en brengen zelf de meeste praktische organisatie en administratie in. Vind je dat jij en je team dit wel verdiend hebben? We zullen je niet teleurstellen, velen gingen je al voor;) . Neem als teamleider, bedrijfsleider of manager contact op met Ruimte voor Massage en we bespreken je wensen en mogelijkheden. Stuur hiervoor een email naar info@ruimtevoormassage.nl.