Massagepraktijk in het Radboudumc

Een massagepraktijk in het ziekenhuis voor iedereen

Tussen academisch ziekenhuis en thuis, het bed en de weg, tussen werk en maatschappij. Op de overgang tussen tussen Binnen- en Buitendeur is een plek waar je in het midden kan gaan staan.. Letterlijk bij de Entreehal van het Hoofdgebouw van het Radboudumc. Linksaf, naar Plein A0. Daar vind je een heerlijke Ruimte om te Verblijven tussen alle drukte, afspraken of behandelingen. Een Ruimte die voor iedereen toegankelijk is en waar massages worden gegeven. Dus als jij voor jezelf Ruimte voor Massage maakt, dan zien we je graag in Ruimte voor Massage, route 675!

Ruimte voor Massage is ontstaan vanuit de wens om een positieve bijdrage te leveren aan de gezondheidszorg en het Radboudumc in het bijzonder. Met zorg voor patiënten en zorg door (zorg)medewerkers. Met om hen heen ondersteunend en faciliterend personeel, mantelzorgers, langdurig of tijdelijke bezoekers, ouders, kinderen. In de massagepraktijk reflecteren we op het fysieke welzijn en bieden behandelingen aan. We zijn er om patiënten te ondersteunen, mantelzorgers laten uitrusten, medewerkers helpen loslaten, bezoekers uitnodigen te ontspannen.

Reguliere medische zorg is met name gericht op behandeling van ziekte. Een massage richt zich meer op de zieke, de persoon. Massage(therapie) doet je goed voelen. Het brengt rust in je lichamelijke en emotionele systeem. In Ruimte voor Massage krijg je persoonlijke aandacht en waardevolle complementaire zorg. We streven je te helpen je beter te voelen en je innerlijke gezondheid te versterken.

De massagepraktijk-in-huis heeft o.a. als groot voordeel dat het laagdrempelig is, dichtbij en toegankelijk voor iedereen. Met de ruime openingstijden en mogelijkheid voor vergoeding van behandelingen door aanvullend ziektekostenpakket van zorgverzekeraars kunnen we een breed aanbod van massages aanbieden voor patiënten, naasten, zorgverleners en alle andere medewerkers en bezoekers van het ziekenhuis.

Holistische uitgangspunten gericht op herstel

In een holistische visie op ziekte en gezondheid let men op de balans en beweging tussen lichaam, geest en gevoel. Plus de relatie tussen interne en externe factoren. Bij ziekte wordt je balans in ieder geval verstoord. Onze massage(therapie) richt zich op vermindering van de klacht(-en) en ondersteuning voor een nieuwe balans. Een balans die voedende levenskracht genereert en daarmee bijdraagt aan herstel.

Een massage kan ook confronterend en pijnlijk zijn. Bijvoorbeeld met een besef van (de achtergrond van je) overbelasting, lichamelijke beperking, gevoelens, stress, onrustige gedachten of over-spannen spieren. Hierop wordt de behandeling afgestemd. Voor de massage bespreken we je vraag en kijken naar de mogelijkheden in de praktijk. De behandelingen zijn in stilte of worden aangevuld met een coachingsgesprek of voedingsadvies.

* Je wordt doorgestuurd naar onze agenda site.

Massages tijdens evenementen

Massages zijn ook op andere locaties te geven. In de buitenlucht, in een tent of congreshal, bij symposia. Ook als aanvullend aanbod bij open dagen, tijdens evenementen of bij personeelsuitjes. Verder zijn we inzetbaar in de pauze bij trainingsdagen of heisessies. Lijkt je dat wat of wil je even sparren? Wij zijn flexibel en denken graag met je mee! Laat je vraag of idee horen via info@ruimtevoormassage.nl en we nemen snel contact met je op.

Stoelmassages op de afdeling voor (jouw) medewerkers

Onze ervaren stoelmasseurs geven ook stoelmassages op de afdeling. Incidenteel of structureel (abonnement 4x per jaar). We komen naar je afdeling toe met onze massagestoel en masseren een of meerdere dagdelen ter plekke. Wij werken met korte lijnen en brengen zelf de meeste praktische organisatie en administratie in. Vind je dat jij en je team dit wel verdiend hebben? We zullen je niet teleurstellen, velen gingen je al voor;) . Neem als teamleider, bedrijfsleider of manager contact op met Ruimte voor Massage en we bespreken je wensen en mogelijkheden. Stuur hiervoor een email naar info@ruimtevoormassage.nl.